Politie lost waarschuwingsschoten in Tilburgs café

ANP Producties | Bron: ANP

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee waarschuwingsschoten gelost in een café aan de Koestraat in Tilburg . De agenten gingen het pand binnen omdat er volgens een melding een vuurwapen in het pand aanwezig zou zijn.

Er waren zo'n honderd mensen aanwezig bij een besloten feest. Een deel van de aanwezigen gedroeg zich recalcitrant en werkte niet mee. Ook hielden de feestgangers zich niet aan de coronavoorschriften. Daarnaast gebruikten meerdere mensen lachgas en gingen sommigen daarmee door nadat de politie aanwezig was.

Toen de aanwezigen geen gehoor gaven aan de bevelen van de agenten werd een waarschuwingsschot gelost. Toen na enkele minuten een deel van de aanwezigen zich nog steeds onwillig gedroeg vuurde een agent een tweede waarschuwingsschot af. Daarna moest iedereen het pand verlaten en werden mensen door agenten gefouilleerd.

Geen aanhoudingen

In het pand werd geen vuurwapen gevonden. Wel zijn tientallen zakjes met daarin vermoedelijk drugs gevonden. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De gemeente Tilburg is door de politie geïnformeerd omdat de feestende en dansende mensen zich niet aan de coronaregels hielden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.