Politie houdt reljongeren aan in Utrecht-Overvecht

ANP Producties | Bron: ANP

De politie in Utrecht heeft zaterdagavond 23 reljongeren aangehouden in de wijk Overvecht nadat zij zich hadden misdragen. Jongeren gooiden met stenen en vuurwerk naar de politie en geparkeerde auto's. Ook gaven zij geen gehoor aan bevelen van de politie die in groten getale aanwezig was. De mobiele eenheid moest een aantal malen optreden. Kort voor middernacht was het weer rustig in de wijk.

De relschoppers trokken in plukjes van wisselende samenstellingen door de wijk. De ene keer ging het volgens een politiewoordvoerder om tien, dan weer om vijftig jongeren. Op de 'dreven' - zoals de meeste straten in Overvecht heten - waar het onrustig was, gold een noodbevel van de gemeente "wegens ernstige verstoringen van de openbare orde".

Het was de tweede avond op rij dat het onrustig is in Utrecht. Vrijdag was het raak in de wijk Kanaleneiland. Toen hielden naar schatting 150 jongeren de politie bezig. De woordvoerder schat in dat het in Overvecht om minder relschoppers gaat. "Verder is het wel een kopie van gisteravond. Er is totaal geen reden voor de onrust. Het is pure verveling en het uitlokken van de politie. Kansloos", aldus de woordvoerder.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.