Douane onderschept 1100 kilo coke, straatwaarde 82 miljoen euro

ANP Producties | Bron: ANP

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven zondagochtend heeft de douane een partij van 1100 kilo cocaïne gevonden. De straatwaarde ervan is ruim 82 miljoen euro. "Het is een behoorlijk grote vangst", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De drugs zaten verstopt in een container uit Ecuador die was geladen met bananen. Die container arriveerde zaterdag met een zeeschip uit Antwerpen en was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. Het OM denkt niet dat dat bedrijf met de smokkel heeft te maken.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Vorig jaar onderschepte het HARC-team in totaal 33.732 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. Dit was bijna een verdubbeling van de hoeveelheid drugs die werd gevonden in 2018: toen onderschepte het team 18.947 kilo cocaïne. De drugs zitten vrijwel altijd verstopt in containers met een andere lading, variërend van fruit, bevroren kippenbouten of boomstammen, tot limoensap, vis, speksteen en Volkswagen Kevers.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.