Premium

Jeanette is dolblij dat ze weer naar Viore kan. Het nieuwe huis in Hilversum voor mensen die met kanker leven is licht want de ziekte is al zwaar genoeg

Bezoekster Jeanette van Velzen (r) en vrijwilliger Elsbeth aan de koffie en gebak.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Hilversum

Vrijdag was het nog een behoorlijke bende, maandagmorgen is daar helemaal niks meer van te merken. Alleen het internet doet het nog niet, maar de koffie pruttelt, er staan verse bloemen, er is chocoladetaart en de eerste bezoeker zit om tien uur al enthousiast aan tafel. Viore, het inloopcentrum voor mensen die met kanker leven, opende maandag het gloednieuwe onderkomen aan de Oosterengweg 44 in Hilversum.

In het ’Heelo-pand’ pal naast de spoorwegovergang, waar onder meer de voedselbank huisde, is Viore neergestreken. ,,430 Vierkante meter, maar tien minder dan op de oude plek.” Bij Vioredirecteur Miranda van den Eijnden en haar medewerkers was de paniek groot toen eind vorig jaar duidelijk werd dat Viore snel op zoek moest naar een andere locatie. Op het terrein van Tergooi bleek na de nieuwbouw van het ziekenhuis geen ruimte meer te zijn. Eind juni ging de oude locatie dicht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.