Hilversum als racebaan: heeft u ook last van wegpiraten bij u voor de deur?

© Illustratie: Frank Muntjewerf
Hilversum

De beschonken automobilist die afgelopen weekend op de Naarderstraat uit de bocht vloog heeft heel wat los gemaakt. En dan niet alleen aan de gevel van tapasrestaurant Vida.

Op Twitter klagen centrumbewoners en andere Hilversummers steen en been over wegpiraten, die de mediastad onveilig maken. Met name de binnen- en buitenring fungeren ’s avonds en ’s nachts als racebaan, met alle geluidsoverlast en gevaar van dien.

Bewoners noemen als hotspots onder meer het Melkpad, de Gooiland-rotonde, Kamerlingh Onnesweg, Vaartweg, Beatrixtunel en Langestraat. Hilversummers, onder wie diverse raadsleden, roepen gemeente en politie nu op om eindelijk eens op te treden tegen de asfalt-aso’s. Met extra verkeersdrempels, maximaal 30 kilometer per uur in de hele bebouwde kom, vette boetes en/of snelheidscamera’s.

De redactie van deze krant hoort graag van Hilversummers hiervan vinden. Heeft u ook last van wegpiraten bij u in de buurt? Hoe gevaarlijk is hun rijgedrag? En wat moeten gemeente en de politie doen om dit onder controle te krijgen? Stuur uw reactie naar redactie@gooieneemlander.nl onder vermelding van ’wegpiraten’, van uw naam en straatnaam.

Lees ook: Centrum van Hilversum is ’s avonds en ’s nachts een racecircuit; ’Ook langs het politiebureau. Want het ziet nou niet bepaald blauw van de politie op straat’

Veel schade bij Vida, gevel van Hilversums restaurant is ontzet. ’Maar het had nog veel erger kunnen aflopen’

En: Automobilist die het Hilversumse tapasrestaurant Vida ramde had te veel gedronken

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.