Premium

Kevin van Schijndel gooit in de weekenden, met pijn in ’t hart, zijn café Bontt op slot; ’Die boa heeft het echt op ons gemunt’

Kevin van Schijndel: ,,Ik ben natuurlijk wel de kleinste zaak van heel Hilversum, en dus een gemakkelijke prooi”.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Eigenaar Kevin van Schijndel van café Bontt aan de Stationsstraat voelt zich gedwongen om in het weekends zijn deuren dicht te houden. De horeca-ondernemer stelt dat hij slachtoffer is van een gemeentelijke boa (bijzondere opsporingsambtenaar), die het uitsluitend op hem gemunt lijkt te hebben. ,,Ik sta met mijn rug tegen de muur.”

De betreffende boa kwam de afgelopen weken, herhaaldelijk controleren of de coronaregels wel werden nageleefd in het café en op het terras. ,,Het is steeds dezelfde handhaver. Hij komt op vrijdag en zaterdag langs, twee keer op een avond”, vertelt Van Schijndel. ,,Ik probeer me zelf zo goed mogelijk aan de regels te houden, maar je kan niet constant alles in de gaten houden. Vorig weekend kwam hij weer naar me toe, nadat hij een tijdje had staan kijken. Ik zei dat iedereen op het terras afstand hield. ’Ja maar, ze gaan snel uit elkaar zitten als jij naar buiten loopt’, kreeg ik te horen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.