Overvolle stranden in regio Rijnmond

ANP Producties | Bron: ANP

De stranden op de Maasvlakte, Hoek van Holland en bij Nesselande zijn vol. Dat de meldt de Veiligheidsregio Rijnmond. De toegangswegen worden afgesloten. "Kom niet meer naar het strand! U wordt teruggestuurd", schrijft de Veiligheidsregio.

Vervoerder RET adviseert om niet meer met de metro naar de stranden van Nesselande en Hoek van Holland te reizen vanwege de drukte.

Ook de Noordzeestranden op Goeree-Overflakkee zijn vol. De gemeente roept op om niet meer naar de stranden van Ouddorp te komen omdat het te druk is.

Door de vele dagjesmensen is het vrijdag al sinds de ochtend druk op de stranden en vooral op de wegen daarnaartoe. Veel parkeerplaatsen zijn vol en op een paar plaatsen worden de wegen afgesloten.

De gemeente Zandvoort riep al vroeg op om niet meer met de auto naar het strand te komen, omdat de reguliere parkeerplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee vol waren. De gemeente Velsen sloot de Reyndersweg richting strand af vanwege de drukte. Ook de gemeente Noordwijk en Katwijk meldden dat alle gemeentelijke parkeerplaatsen vol staan en vragen strandgangers op de fiets te komen. De politie van Wassenaar zei ook dat er geen parkeerplekken meer zijn.

Verder was het druk met vakantieverkeer naar Zeeland. Op de N57 stond het verkeer op verschillende plekken vast.

De ANWB adviseert om vanwege de hitte voldoende water in de auto mee te nemen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.