Gevechten tussen politie en demonstranten in Beiroet

ANP Producties | Bron: ANP

Libanese veiligheidstroepen vuurden donderdag traangas af om tientallen anti-regeringsdemonstranten uit elkaar te drijven die boos zijn over de enorme explosie die dinsdag een groot deel van de hoofdstad Beiroet verwoeste.

De vechtpartijen in het centrum van Beiroet vonden plaats in een verwoeste straat die naar het parlement leidde. Volgens staatspersbureau National News Agency (NNA) hadden demonstranten brandgesticht, winkels vernield en stenen naar veiligheidstroepen gegooid. De politie reageerde met traangas om de kleine, maar woedende menigte uiteen te drijven. Sommige demonstranten zouden daarbij gewond zijn geraakt, aldus NNA.

De ontploffing van dinsdag heeft bijna 150 mensen gedood. Er zijn minstens 5000 gewonden en hele districten van de hoofdstad zijn verwoest. De explosie zou zijn veroorzaakt door een brand die 2750 ton ammoniumnitraat deed ontploffen dat sinds 2013 lag opgeslagen in een magazijn in de haven van Beiroet.

Zestien medewerkers van de haven van Beiroet zijn eerder op donderdag aangehouden in verband met de dodelijke explosie. Dat maakte een militaire aanklager bekend.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.