Premium

Politie erkent geblunder met Baarnse groepsmishandeling in Pekingtuin; ’Dit had anders gemoeten’; Er waren wél getuigen en zelfs camerabeelden

De Pekingtuin op een zomerse middag. De mensen op de foto hebben niets met de vechtpartij te maken.
© Foto Studio Kastermans/BendenOuden
Baarn

De politie erkent fouten te hebben gemaakt rond de vechtpartij in de Baarnse Pekingtuin twee weken geleden. ,,Het had anders gemoeten”, zegt woordvoerder Bernhard Jens na de klacht van de Baarnse Kirsten van Miltenburg-Jonkers. Haar 19-jarige zoon werd twee weken geleden mishandeld door drie jongemannen. Op de grond liggend werd hij hard geschopt. Een heldhaftige vriendin ging ter bescherming op hem liggen. Een vriend, die te hulp schoot, liep een gebroken neus op.

Van Miltenburg kreeg vorige week een brief dat het onderzoek gestopt werd, omdat er tot haar verbijstering geen getuigen zouden zijn. ,,Dat klopte niet”, erkent ook de politiewoordvoerder. ,,In een gesprek met haar zijn we daar open over geweest. De omstanders worden nog gehoord. We hebben ook goede hoop dat we iets kunnen met de bewakingscamerabeelden van het restaurant Peking in het park”, aldus Jens. De politie heeft maandag een getuigenoproep gedaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.