Spakenburg komt bij eerste oefenwedstrijd niet verder dan moeizaam gelijkspel: ’Je zag ook wel dat we vijf maanden niet gevoetbald hebben’

Spakenburg

Spakenburg startte de voorbereiding zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Sportlust’46 en kwam niet verder dan een moeizaam gelijkspel: 2-2.

Opvallend was dat de kersverse derde divisionist uit Woerden bij vlagen het betere spel had. Zeker in de laatste 20 minuten van de eerste helft hadden de blauwen het moeilijk. ,,Zij verrasten ons met hun positiespel’’, zag Spakenburg-trainer Eric Meijers. ,,We hadden zeker voor rust weinig grip op ze. Ik was daarom zeker niet tevreden.”

Meijers gebruikte vrijwel al zijn beschikbare spelers. ,,Zo zal ik dat de komende vier wedstrijden ook doen. Iedereen speelt telkens een helft tot een uur. Ik wil een beeld krijgen hoe we erop staan. In de voorbereiding gaat het er ook om dat je inhoud kweekt en fitter wordt. Dat is in mijn ogen het belangrijkste.”

,,Je zag ook wel dat we vijf maanden niet gevoetbald hebben. Dat is ook de reden dat de trainingen er op dit moment beter uitzien dan de wedstrijden. Daar zie je al heel aardig lijn in ons spel komen. Dus nee, ik ben niet tevreden, maar dat hoeft ook niet na een week.”

Morgenavond speelt Spakenburg opnieuw een oefenwedstrijd. Dan komt hoofdklasser Swift op bezoek. Zaterdag staat de oefenderby tegen Eemdijk op de agenda.

Spakenburg – Sportlust’46 2-2 (1-2). 24. Jordi Bitter 1-0, 31. Marley Berkvens 1-1, 35. Mark van der Meijden 1-2, 84. Argjend Selimi 2-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal