Premium

Lydia Schaap mag naar bed met Gerard Ekdom. Hilversumse wint haar favoriete BN-portret bij sluiting van expositie. William Rutten gaat werken aan vrouwelijke versie van Face It

Lydia Schaap (l.) haalt met vriendin Loes ’haar’ portret van Gerard Ekdom van de muur, terwijl William Rutten toekijkt.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Hilversum

Hoeveel geluk kan een mens hebben? Zaterdag bracht de Hilversumse Lydia Schaap op de valreep een bezoek aan de fototentoonstelling Face It van fotograaf William Rutten in Museum Hilversum en deed mee aan de verloting van een van de getoonde foto’s. Zondag bleek zij de winnares en mocht haar favoriete foto in het museum van de muur komen halen.

Het waren een hoop toevalligheden die ervoor zorgden dat Lydia Schaap sinds zondag naar bed kan met Gerard Ekdom. Ja, niet letterlijk natuurlijk, maar ze kan naar dromenland vertrekken met het sprekende portret van de dj boven haar bed. Zondag was de laatste dag van Face It in het museum. En vlak voordat de deuren sloten voor het werk van Rutten, mocht één gelukkige bezoeker een werk naar keuze van de muur halen. De trekking van de verloting werd verricht door Waylon, een van de geportretteerde BN-ers op de expositie. Ook dat was een onvoorzien mazzeltje, want fotograaf William Rutten liep hem op weg naar het museum toevallig tegen het lijf. En hij wilde best even meekomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.