Drukte op Europese wegen naar vakantiebestemmingen

ANP Producties | Bron: ANP

Het blijft druk op de Europese wegen naar vakantiebestemmingen. Al sinds het begin van de ochtend is de A10/11 in Oostenrijk het grootste knelpunt, aldus de ANWB. Vanaf Salzburg tot aan grens met Slovenië moeten reizigers rekening houden met ruim 5 uur extra reistijd. Dat is inclusief de 3 uur wachttijd voor de Karawankentunnel.

Ook op de Franse wegen is het druk. De extra reistijd op de Autoroute du Soleil (A7) is tussen Vienne en Orange tot 3,5 uur opgelopen. Op de A10 richting Bordeaux heeft het verkeer 2,5 uur vertraging. Voor Frankrijk is het de eerste zwarte zaterdag van deze zomer.

Voor vakantiegangers die op weg zijn van Italië naar Zwitserland via de Gotthardtunnel is de vertraging ongeveer 1,15 uur. In zuidelijke richting is er een half uur oponthoud.

Italië en Duitsland

In Italië is er veel verkeer onderweg naar de Adriatische kust. Op de A1 van Milaan naar de Adriatische kust moeten reizigers rekening houden met 2,5 uur langere reistijd. Ook op de A12 tussen Genua en Pisa is het druk. De vertraging bedraagt 2 uur.

Mensen die via Duitsland naar hun vakantiebestemming reizen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Op de A7 van Hamburg naar Flensburg is het oponthoud ruim 3 uur. Op de A9 van Neurenberg naar München is het verkeer 1 uur langer onderweg dan gebruikelijk.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.