Premium

Verdachte van zware vuurwerkbom in Bunschoten moet zijn proces in de cel afwachten: ’Het is een te gevaarlijke jongen om vrij te laten’

Bunschoten

Ook een nieuwe advocaat heeft de 20-jarige Peter L. uit Bunschoten niet op vrije voeten gekregen. L. zou de man zijn achter een vuurwerkbom bij een woning in Bunschoten. Zijn nieuwe advocaat Gerald Roethof betoogde dat L. al veel te lang in voorarrest zit. Volgens de advocaat deugt er niet veel van de belastende verklaring die een medeverdachte heeft afgelegd. Maar de rechtbank oordeelde dat het maatschappelijk belang zwaarder moet wegen en dat L. niet op vrije voeten komt.

Het OM beschuldigt de Bunschoter van twaalf strafbare feiten waaronder brandstichtingen en bedreigingen. Ook zijn nieuwe vriendin heeft aangifte gedaan van bedreiging. L. is volgens het OM de man achter de aanslag met een vuurwerkbom op een woning aan de Sweelinckstraat . De vuurwerkbom is geplaatst door een medeverdachte een andere man uit Bunschoten. Deze verdachte zweeg lang over de ware toedracht, maar hij vertelde in februari in de rechtbank dat hij bom had opgehangen in opdracht van de Peter L. Die medeverdachte kreeg anderhalf jaar gevangenisstraf.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.