Juwelier De Haan in Westerblokker weet wel raad met vreemd ratelende klok

Juwelier de Haan in Westerblokker verdient een pluim, meent Nico Breg uit Wervershoof. Hun klok, een erfstuk van zijn ouders, was aan revisie toe. Dat werd een klus voor Ben de Haan. Die verving alle versleten onderdelen, waarna de klok weer als nieuw liep.

,,Maar al snel hoorden wij in de kamer een vreemde ratel uit de klok komen. Na het een tijdje aangehoord te hebben begon ons het te irriteren. Toen is de klok nog eens uit elkaar geweest en weer in elkaar gezet en bij Ben de Haan in huis opgehangen om te luisteren. Hij had bijna zijn eigen plek bij hem in huis. Weer kwam het geluid terug, na veel speurwerk heeft hij het euvel gevonden en verholpen. Hij vertelde dat hij al ruim 40 jaar klokkenmaker is, maar dit probleem nog nooit meegemaakt heeft. Dit is geheel gratis hersteld.”

Puur optiek Hoorn

Het compliment van Jos Braas uit Avenhorn is voor Puur optiek in Hoorn. Bras had eind vorig jaar bij Pearle in Avenhorn een bril gekocht tijdens een actie vanwege de opening van hun nieuwe winkel. Het was een model uit de overname van de inboedel, dat ze niet zelf voerden. Toen op de randen kale plekjes kwamen, konden ze de garantie van de leverancier niet uitvoeren, omdat ze daar geen relatie mee hebben. Puur optiek in Hoorn bleek wel dat merk te voeren. Toen ik daar mijn probleem voorlegde, heeft Daniëlle met de leverancier geregeld, dat ik mijn beschadigde bril kon ruilen voor een gaaf exemplaar. Zojuist heb ik mijn oude bril bij Puur op het Breed ingeleverd. Ter plekke werden ook mijn glazen nog kosteloos overgezet en ging ik met een nieuwe bril naar huis.”

Omring

Lof van Maura Stam uit Avenhorn: ,,Mag ik namens ons gezin de lieve dames van Omring heel erg bedanken voor de zorg en de fijne gesprekken die wij hebben ondervonden tijdens de laatste tijd van het leven van mijn man, pa en opa Jan Stam. Wat een geweldige medewerkers. Dikke pluim allemaal!”

Uw compliment?

Heeft u ook een compliment? Doe eens aardig en mail het ons. Vergeet u niet uw woonplaats erbij te vermelden?

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.