Premium

De zomer van 1997: Francis en Carl-hans Boomsma trouwen in tropisch en sprookjesachtig Mauritius: ’De meest romantische vakantie van mijn leven’

© Foto’s Francis Boomsma-van Orden

Eigenlijk wilden Francis van Orden en Carl-hans Boomsma in Cadaqués trouwen, maar dat kon niet, want dan moest je inwoner zijn van Spanje en dat waren ze natuurlijk niet. Maar omdat ze beiden van zon, zee en strand hielden, moest het een plek zijn met én water én mooi weer. „Trouwen op een vlot of zo leek ons wel wat, ergens op een bijzonder eiland, een beetje exclusief ook. Het werd uiteindelijk Mauritius. Op 22 september 1997 gaven we elkaar daar het jawoord. Die vakantie was de meest romantische van mijn hele leven.”

„Ik leerde Carl-hans kennen op Koninginnedag 1992, in Amsterdam. Hij woonde daar voor vijfhonderd gulden op de Keizersgracht, moet je nagaan. Ik had veel geld verdiend in de reiswereld, had een appartement in Alkmaar en een tweede huis in Amsterdam. Ik was zo bruin als wat, want ik kwam net terug van een reis uit Mexico, en ik droeg een rode leren jas, heel sexy. Ik vond hem meteen leuk. Toen ik hoorde dat hij single was, trok ik ’m ogenblikkelijk mee de Roxy in.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.