Robin wilde bijna ter plekke met Sam trouwen: ’Zo verliefd’

Yanaika Zomer

Zomer en liefde lijken bij elkaar te horen. Bijna iedereen heeft wel een vakantieliefde gekend. Bij de een bleef het misschien bij een flirt en bij de ander was het een korte, intense en hevige relatie. Of de vakantieliefde groeide uit tot een ware liefde die nog altijd voortduurt. Robin was pas zestien, maar de liefde voor Sam leek voorbestemd.

Robin ontmoette haar zongebruinde vakantieliefde op een trapveldje in Zwitserland. De exotische knapperd bleek gewoon uit Eindhoven te komen. Sindsdien reizen ze wekelijks drie uur op en neer om elkaar te zien.

„Twee jaar geleden ging ik met mijn ouders, broertje en zusje op vakantie naar Zwitserland. Ik hou van voetbal en speel drie keer in de week, dus toen we aankwamen zochten we direct een veldje op. Toen er twee jongens aan kwamen lopen, waarvan er één echt ontzettend knap was, zei ik tegen mijn zusje: ’Zo, dat is wel mijn type’. Wist ik veel dat hij Nederlands was. Pas toen hij ons vroeg of we een partijtje wilden doen, viel het kwartje.

We hebben een uur of twee, misschien wel drie gevoetbald. Ik maakte een panna bij hem. Het hele veld juichte. Daarna vroeg hij of we die avond met zijn allen konden afspreken. De jongen waarmee hij aan was komen lopen, kende hij ook nog maar pas. We bleken een heel gezellige groep.

’s Avonds stond ik langer voor de spiegel dan normaal. Samen met mijn broertje en zusje ging ik naar de afgesproken plek en vanaf dat moment spraken we alleen nog maar met elkaar. Sam en ik bleken ontzettend veel gemeen te hebben. Het voetbal, hoe we in het leven staan, wat we leuk vinden. Het klinkt echt te romantisch, ik weet het. Ik was pas 16 en ik had nog niet veel ervaring met liefde, maar het voelde zo voorbestemd. Wat grappig was, was dat wij na Zwitserland nog een week naar een dorp in Frankrijk zouden gaan. Precies het dorp waar hij net vandaan kwam! Stom toeval natuurlijk, maar alles leek iets te betekenen. Alsof het universum het zo bedoeld had, terwijl ik daar

eigenlijk niet in geloof.

Met mijn broertje en zusje in mijn kielzog, durfde ik echt geen actie te ondernemen, dus tegen de tijd dat we naar Frankrijk vertrokken was er helemaal niks gebeurd. Ik had helemaal geen zin om weg te gaan. Eenmaal in Frankrijk heb ik twee dagen niet gegeten of gedronken. Ik lag alleen maar op bed. Mijn ouders snapten er niks van. ’Wat is er toch met je?’, vroegen ze steeds. Uiteindelijk heb ik maar opgebiecht verschrikkelijk verliefd te zijn. Tot mijn verbazing gaven mijn ouders toestemming om hem na de vakantie uit te nodigen bij ons thuis.

Sam moest er drie uur voor reizen, maar nam de uitnodiging aan. Ik weet nog dat we ’The Hunger Games’ keken, inmiddels mijn favoriete film, maar die keer kreeg ik er niks van mee. Ik voelde aankomen dat we zouden zoenen en ik was zo zenuwachtig! Toen het eenmaal gebeurd was, kon ik niks anders meer denken dan: ’We hebben gekust!!’.

’s Avonds brachten mijn moeder en ik hem weer met de auto naar het station. Ik moest echt alle moeite doen om een glimlach van oor tot oor te verbergen. Toen we terugkwamen bleek dat hij mijn zusje had gevraagd of hij heel even op mijn kamer mocht. Hij had er een grote hartvormige doos met chocolaatjes achtergelaten. Ik wilde bijna ter plekke met hem trouwen. Zo verliefd en dan ook nog chocola!

Sam en ik proberen nu elke week bij elkaar te zijn. We hebben allebei school en sport en ook onze eigen vrienden, dus het is best veel allemaal. Maar doordat je niet samen bent, verheug je je altijd om elkaar te zien. Sam en ik kunnen over alles praten. Hij is superlief en we vullen elkaar heel goed aan. Aan het begin was ik nog wel eens bang dat hij drie uur bij me vandaan misschien wel andere meisjes zou ontmoeten. Je ziet niks van elkaars leven. Maar inmiddels is het vertrouwen echt wel gegroeid.

Vorig jaar zomer zijn onze beide families samen op vakantie geweest. Ik logeer zo vaak daar en hij bij ons thuis, maar behalve via facetime hadden onze ouders elkaar nog nooit ontmoet. Het werd echt heel gezellig. We hadden verwacht dat ieder een beetje zijn eigen weg zou gaan, maar we zaten elke avond bij elkaar. Het klikte gewoon, net als tussen mij en Sam. Met die ene panna won ik veel meer dan de wedstrijd.”

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.