Coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek nemen, anders dan landelijk, niet toe; wel iets meer testaanvragen afgelopen weekend

Hilversum

Waar de landelijke cijfers bijna een verdubbeling van het aantal coronabesmettingen laten zien, is dat in Gooi en Vechtstreek niet het geval. De GGD zag afgelopen weekend wel een toename in het aantal testaanvragen, maar het aantal besmette personen blijft bij een of twee per dag.

Volgens de statistieken die de regionale GGD bijhoudt, zijn er tussen 13 en 20 juli (de datum van de laatste up-date) twaalf bewoners positief getest. Zeven van hen via de teststraat in Bussum. In dezelfde week zijn er geen inwoners van de regio opgenomen in een ziekenhuis met Covid-19.

Inmiddels zijn er ruim 10.000 mensen uit Gooi en Vechtstreek getest, 9500 daarvan na 1 juni. Slechts bij twee procent van hen was de uitslag positief. In totaal is bij 701 inwoners officieel corona vastgesteld. Van hen zijn er 57 overleden.

De landelijke toename van het aantal besmettingen is ook nog niet terug te zien bij de ziekenhuizen. Tergooi heeft sinds 5 juli geen coronapatiënt meer in huis gehad. Ook Medisch Centrum Meander in Amersfoort heeft al enige tijd een lege Covid-19 afdeling.

De GGD heeft geen verklaring voor het stijgende aantal testaanvragen tussen afgelopen vrijdag en zondag. Mogelijk dat meer mensen voor hun vakantie zekerheid willen hebben. Door de extra drukte in de laboratoria, liet de uitslag ook wat langer op zich liet wachten. Voorlopig kan de teststraat in Bussum de toestroom nog prima aan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.