Premium

Baarnaar Kees Koudstaal krijgt natuur bij Soestdijk in de schijnwerpers met mail van Irene, want als een prinses iets zegt dan is dat nieuws; ’Je krijgt nu honderden hits als je googelt op het Borrebos’

Kees Koudstaal leest voor de camera van Hart van Nederland voor uit de mail van prinses Irene.
© screenshot
Baarn

Of het ook maar één klap uitmaakt? Nee, waarschijnlijk niet. De Baarnse gemeenteraad besluit woensdag heus wel om tien appartementencomplexen toe te staan in het Borrebos naast paleis Soestdijk. Maar het mailtje van de prinsessen Irene en Margriet waarin ze vertellen ’geschokt ’ te zijn dat er bomen voor woningbouw worden gekapt bij hun oude paleis heeft er in elk geval voor gezorgd dat het Borrebos in één klap beroemd is. ,,Een week geleden kreeg je een paar hits als je op Google naar Borrebos zocht. Nu krijg je er honderden.”

Het Baarnse raadslid Kees Koudstaal heeft wat teweeggebracht met zijn mailtje aan prinses Irene. ’Wilt u zich publiekelijk uitspreken over de plannen om bomen te kappen om woningen te bouwen in het bos naast het paleis?’, was heel erg kort samengevat de vraag. Tot Koudstaals verrassing kreeg hij nog antwoord ook, en als soort van extra bonus bleek Irene ook nog eens namens haar zus Margriet te spreken. De prinsessen schrijven iedereen te steunen die zich inzet voor het behoud van het Borrebos. Koudstaal vertelde woensdagavond in de gemeenteraad over de mail van de prinsessen, onder meer deze krant schreef erover en het mediacircus barstte los. Want als een prinses iets zegt, dan is dat nieuws. ,,Ik ben zo blij dat we nu de natuur toch nog op de kaart hebben gekregen!”, zegt Koudstaal.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.