Kermismis dit jaar bij de poffertjeskraam in Laren

Laren

Normaal gesproken vond de kermismis van de Larense kermis plaats op de botsautobaan. Maar net nu dit voor de tiende keer zou plaatsvinden, moest er door corona worden afgeweken. Daarom hield voorganger Bernard van Welzenes ditmaal de mis bij de poffertjeskraam op de Brink. Voor het eerst weer, zo vertelde hij.

Belangstellenden werd gevraagd de mis te volgen via een speciale livestream op de Facebook-pagina van de kermis. Kermisexploitanten werden opgeroepen om vooral wel te komen: ’Juist omdat zij zwaar zijn getroffen door de coronamaatregelen’.

De alternatieve locatie was niet zomaar gekozen, zo bleek uit woorden van de organisatie. „Deze poffertjeskraam komt van de kermis en is de oudste in Nederland die nog in originele staat is. Daarom is dit nu op een bijzondere manier het hart van deze kermismis geworden.”

De Larense poffertjeskraam reisde vroeger langs grote kermissen als Groningen, Leiden en Laren. Uiteindelijk kreeg het een vaste plek op de Brink. Bij de kraam waren de houten klapstoelen uit elkaar gezet, zodat ook de anderhalve meter afstand gewaarborgd kon worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.