Protesterende boeren aangekomen op Vrijthof

Maastricht

Zeventien tractoren zijn zondagmiddag aangekomen op het Vrijthof in Maastricht. Ze maken deel uit van een grote groep boeren met vele tientallen tractoren, die zich verzamelden op industrieterrein Beatrixhaven in de Limburgse hoofdstad, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zuid Limburg.

De boeren houden een publieksvriendelijke actie om te protesteren tegen de veevoermaatregel van de regering. De actie van Farmers Defence Force (FDF) is vooraf afgestemd met de Veiligheidsregio.

De boeren delen groenten en fruit uit aan het winkelend publiek op het Vrijthof. Er mogen niet meer dan 17 tractoren op het plein staan vanwege de draagkracht van het Vrijthof, zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio. De publieksactie duurt tot 17.00 uur, daarna gaan de boeren huiswaarts.

300 mensen

De boeren waren eerder zondag met tractoren vertrokken vanuit Midden-Limburg. Onderweg sloten steeds meer actievoerders zich met hun tractoren aan, waarna de stoet zich opstelde in de Beatrixhaven. Van daaruit reed een delegatie met 17 tractoren naar het Vrijthof. De boeren die hun tractor achterlieten, kwamen met de bus naar het stadscentrum.

De woordvoerster van de Veiligheidsregio zei dat er niet meer dan 300 mensen het Vrijthof op mogen in verband met de afstandsbepalingen voor corona.

Meer nieuws uit Binnenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.