Boeren gaan verspreid over het land opnieuw de weg op

Eindhoven

Boeren zijn zondagavond met hun tractoren op meerdere plekken in het land opnieuw de weg opgegaan. Zo voeren ongeveer 35 boeren met tractoren actie bij de terminal van Eindhoven Airport, meldt de Koninklijke Marechaussee.

De boeren zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Volgens een woordvoerster is de marechaussee op Eindhoven Airport met de boeren in gesprek en is de sfeer gemoedelijk. Politieagenten en de marechaussee houden toezicht op de omliggende wegen om te voorkomen dat meer boeren zich bij de actie aansluiten. Het bestemmingsverkeer voor de luchthaven kan er wel langs, aldus de woordvoerster.

Aldi

Ook een actie van boeren met hun tractoren en andere landbouwvoertuigen bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo in Gelderland verloopt rustig.

Rijkswaterstaat meldt dat boeren met trekkers ook op de A7 bij het knooppunt bij Heerenveen actievoeren. De weg richting Groningen is daardoor geblokkeerd. Ook op de A32 bij hetzelfde knooppunt staan boeren met tractoren. Richting Leeuwarden is slechts een rijstrook vrij.

Meer nieuws uit Binnenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.