Premium

Kritiek en applaus van burgers voor Soestdijkplan; Bont gezelschap geeft mening aan raad; ’Het lijkt wel een monopolyspel’[video]

Wegrennende dieren uit het bos van paleis Soestdijk op de poster die Connie Brood uitdeelde als ludieke actie.
© Afbeelding: Hoi-Shan Mak.
Baarn

Omwonenden, voor of tegen de plannen voor Soestdijk, zijn het over één ding eens: Zij maken zich grote zorgen dat er nog geen oplossing is voor de drukke Amsterdamsestraatweg. Gewaarschuwd wordt voor een ’verkeersdrama’ met ongelukken, files en sluipverkeer door de grote evenementen en de verwachte 400.000 bezoekers van het landgoed.

De entree komt aan de overkant van het paleis waardoor voetgangers de drukke provinciale weg moeten oversteken. De provincie heeft een potje voor een aanpassing, maar wil niet over de brug komen voor de ideale oplossing, een verdiepte weg met gelijkvloerse oversteek zoals in Soesterberg. ,,De MeyerBergman Erfgoed Groep zal denken: Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan”, aldus een omwonende tijdens een raadsvergadering in Groot Kievitsdal. Zolang de politiek nog geen groen licht heeft gegeven, kan zij druk uitoefenen, dat de ontwikkelaar meebetaalt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.