The Ramblers krijgt donatie van Prins Bernhard Cultuurfonds

The Ramblers in actie.© Foto Ronald Speijer

Els Blom
Huizen

Het orkest The Ramblers heeft een donatie gekregen van 15.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In 2021 is het 95 jaar geleden dat het ensemble werd opgericht. Door de donatie wordt een jubileumtour van The Ramblers met zangeres Janne Schra mogelijk.

Orkestleider en Huizer Cees Kranenburg is blij met de gift en ziet deze als een erkenning van de waarde van het eertijdse radio-orkest als uniek erfgoed. The Ramblers ontstonden in 1926. Het is nu het nog enige Nederlandse orkest uit de beginperiode van het omroepbestel.

Oprichter Theo Uden Masman leidde het orkest tot 1964 in dienst van de Vara. In dat jaar trok de omroep de stekker eruit. Een actieve fanclub hield The Ramblers echter overeind. De Tros lijfde het orkest in en later ging ook Omroep Max gebruik maken van de populariteit van The Ramblers.

Het is nog onduidelijk hoe de jubileumtour er volgend jaar uit gaat zien. Kranenburg hoopt dat er tegen die tijd meer speelruimte is voor de theaters. Ook wordt onderzocht of er in openluchttheaters kan worden gespeeld. Voorzitter en plaatsgenoot Nol van Bennekom laat weten dat een tour er voor september 2021 niet in zit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.