Premium

Gezinsuitbreiding uitstellen omdat je geen vast contract krijgt. Voor omroepmedewerkers is dat geen uitzondering, schrijven zij in brandbrief aan NPO-topvrouw

Onzeker bestaan voor veel omroepmedewerkers.
© Archieffoto studio kastermans
Hilversum

Uitgelachen worden bij de bank als ze om een hypotheek vragen, gezinsuitbreiding uitstellen, niet op vakantie durven omdat ze al hun geld moeten reserveren voor slechtere tijden. Medewerkers van de Publieke Omroep met een tijdelijk contract zijn hun onzekere arbeidssituatie meer dan zat. In een emotionele open brief die ze maandag met steun van FNV Media bij NPO-voorzitter Shula Rijxman lieten bezorgen, vragen zij om een gesprek over vaste contracten.

De vakbonden zijn met de omroepen in gesprek over een nieuwe cao voor alle medewerkers van de publieke omroep. In de brief doen de omroepmedewerkers van onder andere BNN/VARA, NTR, KRO-NCRV, VPRO en EO een boekje open over befaamde ’WW-vakantie’. Na vier tijdelijke contracten moeten ze zes maanden en één dag iets anders gaan doen en ’mogen’ dan weer voor tot vier contracten terugkomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.