Staat New York: nog meer bezoekers in quarantaine

New York

De staat New York met de gelijknamige metropool gaat nog meer bezoekers verplichten twee weken in quarantaine te gaan. In de strijd tegen het coronavirus wil de regering van New York dat reizigers uit zestien Amerikaanse staten in zelfisolatie gaan.

Dat is een verdubbeling sinds de publicatie van de eerste lijst staten een week geleden. New York reageert op de drastische toename van coronabesmettingen in staten als Californië.

Florida en Texas stonden al op de lijst. In de zestien staten woont bijna de helft van de Amerikaanse bevolking.

Duizenden besmettingen

De staat New York was een tijd het epicentrum van de coronapandemie, met dagelijks achthonderd doden en duizenden besmettingen. Maar het aantal infecties daalde aanzienlijk door allerlei maatregelen. In andere delen van de VS daarentegen stijgt het aantal infecties fors, mogelijk door een te snelle versoepeling van de coronaregels.

De topspecialist van de Amerikaanse regering voor besmettelijke ziektes, Anthony Fauci, uitte zijn bezorgheid over de pieken in Florida, Texas, Arizona en Californië. Hij zei te vrezen voor een verdere stijging van het aantal dagelijkse besmettingen in de VS, van nu zo'n 40.000 naar 100.000.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.