Hilversumse ondernemers vertellen hoe zij coronacrisis keihard te lijf gaan. Eerste webinar van Stadsfonds om elkaar te inspireren.

Rooftopbar Roeff van Gooiland in Hilversum is geboren tijdens de coronacrisis.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Gooiland was als evenementenlocatie net lekker op dreef toen door corona de agenda in een klap leeg raakte. Ook de bedden in de Hilversumse hotelkamers bleven onbeslapen. Na de eerste schrik herpakte eigenaar Philip Lamers zich en verbouwde in no time het dakterras tot rooftopbar Roeff. Wat kunnen andere ondernemers, organisaties en verenigingen leren van zijn aanpak? Dat is een van de vragen die hij dinsdagavond beantwoordt tijdens de allereerste webinar van het Stadfonds Hilversum.

Lamers is met drie andere Hilversumse ondernemers, die door corona het roer (deels) om moesten gooien, te gast in de online bijeenkomst die door iedereen bij te wonen is. Zij vertellen hoe ze juist door corona aangezet werden om creatief en innovatief te zijn en daardoor op een andere manier hun bedrijf zijn gaan invullen.

Chatbots

Naast de eigenaar van Gooiland, komt recruiter Anca Beije aan het woord. Met haar Born4Jobs is zij de ultieme netwerker die ineens niet meer kon netwerken. Chatbots gaan nu het eerste gesprek aan met kandidaten. Limore Noach, eigenaar van Fight Cancer is fundraiser. Het ene na het andere evenement werd afgelast. De nieuwe realiteit is een stuk minder somber dan ze dacht. Vierde gast is evenementenorganisator Deborah den Dulk, die zich samen met de Hilversumse centrummanager stort op het leven na corona en ondernemers helpt om zicht te richten op de langere termijn.

Inspireren

Bestuurslid Ton Verlind van het Stadsfonds Hilversum is blij dat de eerste webinar een feit is. ,,Uit onderzoek onder de ondernemers bleek dat er grote behoefte was om informatie met elkaar uit te kunnen wisselen. Tijdens deze webinar kunnen ondernemers elkaar vragen stellen. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Nu we niet fysiek bij elkaar kunnen komen is een bijeenkomst online een mooie manier om samen te komen."

Hij benadrukt dat de webinar voor iedereen bij te wonen is. ,,Het is interessant voor ondernemers die oplossingen zoeken voor hun problemen. Maar zeker ook voor bedrijven en mensen die ideeën hebben voor die oplossingen. Hilversum is een stad met veel creatieve bedrijven. Ik zou zeggen, luister en praat mee.”

De webinar wordt gehouden op dinsdag 30 juni van 19.30 tot 20.30 uur. De gesprekken worden geleid door de Hilversumse ondernemer Frank du Mosch. Aanmelden voor de webinar kan via www.stadsfondshilversum.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.