Jubilerende Historische Vereniging op zoek naar de mooiste foto van Soest en Soesterberg; Inzenden kan de hele zomer

Een mooi Soester plekje dat ongetwijfeld ook bij de fotowedstrijd wel voorbij zal komen: de Soester Eng met molen De Windhond.
© archieffoto caspar huurdeman
Soest

Soest is een plaatje dat er gewoon om vraagt om talloze malen te worden gefotografeerd. En dat geldt natuurlijk niet minder voor Soesterberg. En dus roept de jubilerende Historische Vereniging Soest Soesterberg (HVS) iedereen op om zo mooi mogelijke foto’s van Soest en Soesterberg te maken en in te sturen. Haast is niet nodig, inzenden kan nog tot 1 oktober.

Het feestjaar van de lokale historische vereniging loopt de coronauitbraak anders dan van te voren gepland. De meeste activiteiten moesten noodgedwongen worden afgeblazen. Wat wel gewoon doorgaat is de overhandiging van het eerste exemplaar van het speciale jubileumnummer van het blad Van Zoys tot Soest, dinsdagmiddag aan wethouder Nermina Kundic. En de fotowedstrijd dus.

Lokale amateurfotografen worden opgeroepen om Soest en Soesterberg in te trekken en de inspiratie haar werk te laten doen. Het gaat om een fotowedstrijd, dus uiteindelijk wint de mooiste. En welke foto dat is wordt komend najaar besloten door HVS-leden Peter Beijer en Jan de Mos, die daarbij hulp krijgen van de Soester fotograaf Jaap van den Broek en wethouder cultuur Nermina Kundic.

Het thema van de fotowedstrijd is ‘houden van Soest(erberg)’. Met andere woorden: uit de foto’s moet blijken hoe fraai het dorp is. En dat dorp is dus Soest of Soesterberg. Fotografen kunnen meedoen in vier categorieën: 1 - gebouwen, huizen en bedrijven, 2 - portretten van markante personen, natuur, 3 - landschap en dieren, en 4 - kunst en cultuur.

De fotowedstrijd start woensdag 1 juli. Gedurende de zomer en de volledige maand september is het mogelijk om via de website http://www.hvsoest.nl/fotowedstrijd foto’s in te sturen. De foto’s dienen minimaal 1MB en maximaal 10 MB te zijn. De voorwaarden en het deelnamereglement voor de fotowedstrijd zijn te vinden op www.hvsoest.nl/fotowedstrijd-2020-voorwaarden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.