Premium

Wat doen we met Coen? Meerderheid vindt dat het beeld moet blijven staan, mogelijk met aanpassingen

Waarom geen kooi om het beeld van Coen? Dan kan het blijven staan voor de voorstanders. Het beeld kan niet worden beschadigd. En de tegenstanders zijn blij dat hij alsnog zijn verdiende gevangenisstraf krijgt. Levenslang, suggereert lezeres Andrea Bleeker.
© Illustratie Frank Muntjewerf

’Wat te doen met Coen?’, was de vraag in de krant van vorige week. Die opriep leverde honderden mailtjes op. Een meerderheid van de schrijvers vindt dat het beeld moet blijven staan, mogelijk met wat aanpassingen. Hier een greep uit de reacties van voor-en tegenstanders.

Het standbeeld van JP Coen moet blijven staan. Ten aanzien van het verleden, zijn er in Nederland, maar ook over de gehele wereld altijd al zaken geweest die heel dicht bij slavernij liggen, ook vandaag de dag nog. Kijk maar eens naar de erbarmelijke omstandigheden die arbeiders uit het buitenland in ons land meemaken tijdens het werk, maar ook tijdens de huisvesting. Ik zie al die kleine en grote uitzendorganisaties ook als slavendrijvers, die mensen die via het uitzendbureau aan werk zijn gekomen, ook uitbuiten in meer of mindere mate.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.