Wolfskamerloop van 25 oktober geschrapt door organiserende AV Zuidwal

Er is dit jaar geen Wolfskamerloop.© Archieffoto Studio Kastermans

Nico Vink
Huizen

De Wolfskamerloop van 25 oktober in Huizen gaat niet door. De organiserende atletiekvereniging Zuidwal heeft besloten het evenement nu al te annuleren.

De wedstrijd over tien kilometer stond jarenlang te boek als de ouverture van het winterhardloopseizoen. Door de uitbraak van de corona vind de organisatie de voorbereidingstijd te kort en zijn de risico’s te groot. Er is altijd kans op een nieuwe uitbraak.

In een open brief aan de leden legt het bestuur van Zuidwal uit waarom besloten is de wedstrijd niet door te laten gaan. Het bestuur kan namelijk niet volledig inschatten wat de gevolgen van de uitbraak van de corona zijn voor de financiële huishouding van de vereniging. Na het sluiten van de boeken 2019 bleek Zuidwal financieel gezond te zijn. Maar afgelopen zaterdag lag de gerenoveerde baan er nog troosteloos bij. Normaal gesproken zijn er altijd activiteiten, maar nu dus niet.

In de brief valt te lezen dat de club geen onoverkomelijke hoge doorlopende uitgaven heeft maar dat de crisis de vereniging wel raakt. Zo zullen de kantineopbrengsten beperkt zijn vanwege het afzeggen van een aantal wedstrijden en het is niet onmogelijk dat een aantal sponsoren zich vanwege de economische crisis zal terugtrekken.

Aan de andere kant erkent het bestuur op dit moment op andere punten minder kosten te hebben. Zo wordt er minder energie gebruikt en zijn er ook minder kosten voor trainers. Mogelijk dat Zuidwal ook nog in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van het rijk danwel gemeente voor de financiële gevolgen van de coronacrisis.

Verschillende leden van Zuidwal hebben wel de vraag gesteld of zij gecompenseerd worden doordat er de afgelopen maanden niet gesport kan worden.

Daar gaat het bestuur op dit moment nog niet toe over. In de brief valt te lezen: ’We bekijken bij het vaststellen van de jaarrekening over 2020 wat de gevolgen zijn geweest voor onze vereniging en bepalen dan, en leggen dat aan de algemene leden vergadering voor, of en hoe leden gecompenseerd gaan worden. Voor de jeugd is het plan om in de zomervakantie door te trainen, zodat daar de trainingen ingehaald kunnen worden en compensatie niet aan de orde is’.

Meer nieuws uit Sport Regionaal