Fietsboot over de Eem gaat woensdag 1 juli in de vaart, na extreem lange winterstop door corona [video]

Soest, Baarn

De Fietsboot over de Eem gaat woensdagochtend 1 juli weer in de vaart. De boot tussen Amersfoort en de ene dag Spakenburg en de andere dag Huizen bleef noodgedwongen aan de ketting vanwege de corona-uitbraak.

De Eemlijn mag woensdagochtend om tien uur voor het eerst dit jaar weer de trossen los gooien en het ruime sop van de Eem kiezen. Als vanouds is het dan echter nog lang niet: er mogen namelijk maar dertig passagiers tegelijk mee. Normaal gesproken kunnen er ruim honderd passagiers met fiets en al aan boord.

Fietsers die een stukje met de Eemlijn mee willen varen wordt aangeraden om vanaf hun opstapplaats te bellen met de boot (06-51942279) om te vragen of er wel plek aan boord is. De schipper kan dan aangeven of er wel plek is.

De Eemlijn vaart de komende maanden dagelijks. De boot vertrekt ’s ochtends om tien uur vanuit Amersfoort (bij de Koppelpoort) en gaat op maandag, woensdag en vrijdag naar Spakenburg en op de andere dagen naar Huizen. Opstapplaatsen zijn er in Soest, Baarn en Eemdijk. Vertrektijden en tarieven zijn hier te vinden.

De fietsboot bij de opstapplaats in Baarn.
© foto pr Eemlijn

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.