KNRM reikt Blaricumse jeugd de hand: jongeren kunnen tegoedbon van 50 euro scoren

© Archieffoto Studio Kastermans/Leon Dakkus

Ronald Frisart
Blaricum

Ook Blaricum doet mee aan het zomerproject Jeugd aan Zet. De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) zoekt in dat kader samenwerking met Blaricumse jongeren van 12 tot 18 jaar.

Om te voorkomen dat jongeren de hele coronazomer met hun ziel onder hun arm lopen, hebben drie ministeries het project Jeugd aan Zet bedacht en daarvoor een half miljoen euro gereserveerd. Gemeenten tot 60.000 inwoners kunnen meedoen.

Jongeren wordt gevraagd ten minste 24 uur vrijwilligerswerk te doen. In Blaricum biedt de KNRM daartoe de mogelijkheid. Jongeren wordt gevraagd stranddiensten mee te draaien. Ook gaan ze aan ouders met jonge kinderen polsbandjes uitdelen waarop een telefoonnummer kan worden genoteerd (voor als een koter zoekraakt). De deelnemers krijgen verder een EHBO-cursus. Na afloop krijgt elk een tegoedbon ter waarde van 50 euro, te besteden bij de plaatselijke middenstand.

Eerder al meldde Eemnes mee te doen aan Jeugd aan Zet. Ook Laren heeft zich aangemeld. ,,Het wordt heel leuk’’, aldus in Laren wethouder Karin van Hunnik. Details maakt ze zeer binnenkort bekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.