Premium

Hilversumse broers Winterwerp verloren plotseling hun vader Menno. Met ’First Days of June’ brengen ze een muzikale ode aan een bijzondere man [video]

Menno Winterwerp reist in 2008 als ’manager’ van Only Seven Left met zijn zonen naar Egypte.
© Foto: Bram de Wijs
Hilversum

Zeven jaar duurt het voordat hij de tekst en muziek op papier krijgt. Eerder lukt het Jochem Winterwerp (29) niet om de juiste woorden te vinden voor het plotselinge verlies van zijn vader Menno. Hij overlijdt in 2012 als gevolg van een herseninfarct. Vorig jaar zomer laat de Hilversumse muzikant het nummer horen aan zijn broer Hinne (26), met wie hij tien jaar in de succesvolle band ’Only Seven Left’ speelde. Dan is er geen houden meer aan. Samen duiken ze de studio in en weten ze dat ze het nummer op 3 juni, de sterfdag van hun vader, uit gaan brengen. ’First Days of June’ van de Winter Brothers is een ode aan Menno Winterwerp. Hun grappige, mysterieuze en betrokken vader en hun grootste fan.

Middelbare scholieren van 13 en 16 zijn Hinne en Jochem als hun muzikale carrière begint in de Hilversumse band Only Seven Left. In tien jaar tijd treden ze honderden keren op, in binnen- en buitenland. En altijd is Menno erbij. Net als hun moeder Miriam.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.