Premium

Bertus van Dijk is domweg gelukkig in zijn huisje aan de rand van de Hilversumse bouwput. ’Herrie? Ik heb nergens last van’ [video]

Hilversum

Als de meterslange stalen buis bijna helemaal in de grond verdwenen is, snelt Bertus van Dijk (62) zijn huis aan de Mussenstraat in. Dit is het moment waarop hij al uren wacht. ,,Nu gaat het spektakel echt beginnen”, waarschuwt de Hilversummer. En dan tilt hij een bijzondere constructie over de drempel naar buiten.

Een ouderwetse Sony Handycam, stevig gemonteerd op de voet van een staande lamp. Meters snoer zijn zorgvuldig om de standaard getaped. De draden lopen naar een groot beeldscherm in zijn woonkamer. De graafmachine is in beeld. In de kast eronder staat een bandrecorder. Minstens zo oud als de camera. Hij wijst naar de vensterbank. ,,Daar staat nog een videocamera, ik neem alles op.” Van Dijk kijkt als een volleerd cameraman door de lens. ,,Ja perfect, alles is goed in beeld”, schreeuwt hij boven het oorverdovende lawaai van de kraanmachines uit. Zijn camera staat op scherp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.