Mag je werkgever je temperatuur meten bij binnenkomst om zo corona buiten de deur te houden?

De Termo Scanner met gezichtsherkenning die het Zaanse bedrijf Kotuko op de markt brengt.
© foto pr

Wie snottert of verhoging heeft, moet thuisblijven. Dat is het uitgangspunt in deze coronacrisis. Maar lang niet iedereen doet dat, zodat de roep om temperatuurcontroles toeneemt. Ook al omdat de werkgever de plicht heeft om voor een veilige werkomgeving te zorgen.

Hoe meet je dan de temperatuur?

Dat kan met infraroodcamera’s zoals bij de toegangspoort. Er zijn ook apparaten die op iemands voorhoofd worden gericht. Het Zaanse bedrijf Kotuko kwam deze week met een een grote smartphone, die zowel de temperatuur meet als gezichtsherkenning uitvoert.

Mag dat eigenlijk wel?

Nou nee dus, zo laat de Autoriteit Persoonsgegevens weten. ,,Temperaturen is niet zomaar toegestaan. Meestal worden hiermee namelijk medische gegevens verwerkt en dat valt onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)”, laat de woordvoerder weten. Alleen de bedrijfsarts mag testen en vragen stellen. ,,Onze controleurs hebben de afgelopen week al bij enkele bedrijven gecontroleerd hoe het in de praktijk gaat.’’

De AVG geldt niet als alleen de temperatuur wordt afgelezen en daar verder niets mee gebeurt. ,,Dus als de temperatuur niet wordt geregistreerd en ook niet in een geautomatiseerd systeem terechtkomt. Dat betekent niet automatisch dat temperaturen dan wel is toegestaan. Er kunnen dan wel andere (grond)rechten in het geding zijn, zoals mensenrechten, arbeidsrecht en integriteit van het lichaam.’’

En vrijwillig meewerken?

Niet dus. De Autoriteit Persoonsgegevens is streng. „Dit omdat er vanwege de arbeidsrelatie geen sprake is van gelijkwaardigheid. Een werknemer kan zich onder druk gezet voelen om toestemming te geven.”

Dus bij bezoekers mag je wel meten?

Helaas. Ook daarbij is geen sprake van gelijkwaardigheid. Stel u bent chauffeur en komt een lading lossen en dat bedrijf wil uw temperatuur opnemen voordat u het terrein op mag. U kunt zich dan gedwongen voelen om mee te werken. Omdat uw werkgever van u verlangt dat u de lading lost. Het is daarmee niet vrijwillig.

Waarom komt een bedrijf als Kotuko dan toch op de markt met een scanner?

Directeur Oscar Bout voorziet op termijn kansen wanneer de regels worden aangepast in Nederland. „Ons zusterbedrijf zit in Italië. Daar is het bij de meeste bedrijven inmiddels verplicht om de temperatuur te laten meten bij binnenkomst. Alleen zonder koorts gaat het poortje of de deur open. Die toegangscontrole kan je best uitvoeren zonder de gegevens over de persoon op te slaan”, meent hij.

Hoe kan het dat een bedrijf als ASML en ziekenhuizen wel meten?

ASML heeft aparte hokjes gemaakt waar een bedrijfsarts de meting doet. Heb je toch verhoging, dan ga je weer huis. Ziekenhuizen hebben genoeg eigen artsen om de controles uit te voeren, al verbiedt de Autoriteit Persoonsgegevens ook hier het gebruik voor toegangscontrole.

En zelf meten, zoals in de NS werkplaats in Haarlem?

Wanneer er geen enkele druk is, het niet voor toegangscontrole wordt gebruikt en de gegevens niet worden opgeslagen, dan mag het. Bij de werkplaats hangt in een ruimte een infraroodcamera. Een extra faciliteit voor het personeel noemt NS het. Thuis meten is natuurlijk het beste.

FNV zet vraagtekens bij temperatuurmetingen werkplaats NS

Waarom heeft de FNV het niet zo op die metingen?

„Iemand kan ook een hogere temperatuur hebben omdat die zich te dik heeft gekleed of hard heeft gefietst naar het werk”, merkt José Kager van de FNV op. „Daarnaast is het geen garantie dat iemand virus-vrij is. Er kunnen dus besmette werknemers worden doorgelaten en niet besmette werknemers naar huis worden gestuurd. Het gevaar is ook dat de anderhalve meter afstand niet meer in acht wordt genomen.’’

Waar is die afstand het grootste probleem?

Vooral in de productie. Fabrieken en loodsen. Apparaatjes die alarm slaan wanneer die afstand wordt overschreden, kunnen helpen. volgens de vakbond. Op kantoren zijn veel makkelijker maatregelen te nemen zoals werkplekken uit elkaar of thuiswerken. Maar op de werkvloer zoals in de vleesverwerkende industrie of in magazijnen is dat lastiger. Daarom brengen steeds meer bedrijven apparaatjes op de markt die iemand omhang of op zijn veiligheidshesje doet, waarbij het apparaatje een alarm geeft wanneer de anderhalve meter niet wordt aangehouden. In twee loodsen op Schiphol wordt de WATPod uitgetest en Kotuko uit Zaandam kwam deze week met een keycord.

Kunnen die systemen nog meer doen?

Zeker. Ze kunnen namelijk ook mooi bijhouden wie met elkaar langdurig in contact is geweest. Dat is weer handig in het geval er toch een besmette werknemer is. „Dat maakt contactonderzoek wel heel makkelijk. Alleen is het zaak om die gegevens op de juiste wijze op te slaan, zodat alleen een personeelsafdeling of de bedrijfsarts die gegevens kan inzien”, speelt Bout van Kotuko in op de strenge Nederlandse regels.

Alarm wanneer medewerkers Schiphol te dicht bij elkaar komen

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.