Premium

Dramatische explosie maakt einde aan het leven van dertien jonge Britse soldaten. Hilversummer vindt 75 jaar na het tragische ongeluk de gezichten bij de graven: ’Ze dachten over een week weer thuis te zijn’

Zeven Britse soldaten op de Noorderbegraafplaats, die door een explosie bij de ontwapening van Duitsers om kwamen, hebben inmiddels een gezicht gekregen.
© Fotocollage: Meindert Tepper
Hilversum

Op de Noorderbegraafplaats in Hilversum liggen dertien Britse soldaten begraven die op 10 mei 1945, drie dagen na de bevrijding, om het leven kwamen. Dat gebeurde tijdens een explosie van munitie van de ontwapende Duitsers in een weiland bij Soestdijk. Hilversummer Meindert Tepper zoekt 75 jaar na de tragische gebeurtenis de gezichten bij de dertien namen. Een lastige opgave. Zeven heeft hij er inmiddels gevonden.

Meindert Tepper kan zijn ogen bijna niet geloven. Op 9 mei dit jaar, exact een dag voordat 75 jaar geleden soldaat Samuel Onion om het leven komt bij Soestdijk, opent hij zijn mailbox en ziet een bericht van Chriss Sansom uit Engeland.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.