Premium

Hilversumse ondernemers zijn hard getroffen maar blijven optimistisch. Stadsfonds steekt thermometer in de economie: ’Coronacrisis zet veel bedrijven aan tot innovaties’

Vier ondernemers rond de Kerkbrink hebben een gezamenlijk terras bedacht in coronatijd.
© Foto: Studio Kastermans
Hilversum

Hilversumse ondernemers zijn door de coronacrisis hard getroffen maar blijven opvallend optimistisch en zijn zeker niet hopeloos. Een flink deel denkt de crisis en de problemen op eigen kracht te overleven. Dat blijkt uit een enquête die het Stadsfonds Hilversum afgelopen weken gehouden heeft.

Ruim veertig midden- en kleinbedrijven en culturele ondernemers in de mediastad vulden de vragenlijst in. De uitslag is volgens bestuurder Ton Verlind van het Stadsfonds niet per se representatief voor alle bedrijven in Hilversum maar geeft toch een goede indicatie wat de crisis doet met het economische leven. En dat valt hem niet tegen. ,,We hebben met deze enquête de thermometer in de Hilversumse economie gestoken. Het zag er twee maanden geleden echt hopeloos uit. Je liep langs dichte winkels zonder klanten. Natuurlijk krijgen ondernemers klappen en is er onzekerheid, maar er is geen negatieve ondertoon, geen chagrijn. Slechts een bedrijf gaf aan vervroegd te stoppen door de coronacrisis.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.