Premium

Herinneringen bij de ’slacht’ van het iconische omroepcafé de Jonge Haan: ’Als Netty Rosenfeld tegen de microfoon tikte, wisten de obers dat ze de bitterballen konden klaarzetten’

De Jonge Haan nu.
© Foto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

‘De Jonge Haan wordt geslacht’, lees je wel op sociale media. En: ‘We zouden het moeten boycotten’. Citaten van omroepmensen, die niets begrijpen van naamsverandering van café en restaurant de Jonge Haan in De Eendracht. Dat doe je namelijk niet, zó’n iconische naam te grabbel gooien. En toch is het gebeurd. Begin van de week zijn de witte, sierlijke letters van de pui na vele, vele tientallen jaren verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe naam. Einde van een tijdperk?

De Jonge Haan, gelegen aan de ’s-Gravelandseweg, was dé pleisterplaats voor omroepmensen. Enkele jaren geleden werd het bekende etablissement overgenomen door Het Horeca Kantoor, dat de naam aanvankelijk nog drie jaar ongemoeid liet. Daar is nu dus verandering in gekomen. De Jonge Haan is sinds 1 juni omgedoopt tot De Eendracht en is nu officieel toegetreden tot de familie van de andere Eendracht-restaurants in Midden-Nederland.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.