Definitief geen buitenspeeldag in Hilversum, wel ruimte voor speurtochten

Leander Mascini
Hilversum

Aan de oproep van de Hilversumse VVD om toch een buitenspeeldag te organiseren op 10 en 13 juni, wordt geen gehoor gekregen. Het college van b en w laat weten dat het niet mogelijk is om het door corona afgelaste evenement toch te laten plaatsvinden.

Raadslid Tobias Westerneng had het college gevraagd om met Velsa Welzijn om de tafel te gaan te kijken of er toch wat mogelijk was. Want: ’Spelen en bewegen is voor kinderen juist in deze tijd heel belangrijk.'

Het college onderschrijft het belang van bewegen voor kinderen. En het was dan ook blij dat kinderen massaal buiten gingen spelen toen de scholen dicht waren. Maar toch is er vanwege de coronamaatregelen geen mogelijkheid om de nationale buitenspeeldag toch door te laten gaan.

’Het besluit van Versa vloeit voort uit het gegeven dat alle evenementen in de gemeente Hilversum vanwege de corona crisis zijn verboden tot 1 september’, aldus het college. En aangezien er een vergunning aangevraagd moet worden, is doorgang niet mogelijk.

Wel wil het college kijken of het op een andere manier kan zorgen voor extra buitenspeelplezier op 10 en 13 juni. ’Met Versa is wel afgesproken dat zij proberen om buitenspeel-initiatieven op alternatieve wijze te faciliteren. Bijvoorbeeld op schoolpleinen of met een speurtocht. Echter niet in de vorm van een evenement zoals een straatfeest.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.