Ook Leefbaar Hilversum heeft vragen over Sleutelgebiedplannen: ’Er is grote onrust ontstaan’

Hilversum

Ook de raadsfractie van Leefbaar Hilversum zet vraagtekens bij de manier waarop Hilversum is aangemeld als Sleutelgebied bij de Metropoolregio Amsterdam. Daarom heeft raadslid Ben Bus liefst 22 vragen op papier gezet aan het college.

Net als onder meer GroenLinks en D66 is ook Leefbaar kritisch. ’Door de grote ambities van het college, in ’t kort 6.000 - 10.000 woningen en 10.000 arbeidsplaatsen erbij, is er onder de bevolking van Hilversum grote onrust ontstaan’, zo stelt Leefbaar.

Het wil dan ook onder meer van het college weten of de plannen wellicht uitgesteld kunnen worden. ’Is het mogelijk om uitstel aan te vragen bij de MRA zodat we met een gedegen alternatief aanbod kunnen komen waar de meerderheid van de bewoners en ondernemers zich ook in zouden kunnen vinden?’, zo vraagt Bus zich af. Want: ’Iedereen wil graag dat ook hun kinderen kunnen blijven wonen en werken in Hilversum maar dan wel met behoud van de kwaliteit die het nu heeft.’

Ook vindt Leefbaar dat ’Hilversum Tuinstad’ te weinig voorkomt in de plannen. ’Wordt dit in de MRA context niet belangrijk gevonden door het college?’, aldus de oppositiepartij. Bus wil dan ook graag van burgemeester en wethouders weten wat de bevolking vindt van het ’hoog stedelijk en internationaal milieu’ waar het college op inzet met de plannen. Leefbaar roept dan ook op tot ’een versneld participatie traject’.

Daarnaast wil Bus duidelijkheid over de te bouwen aantallen woningen. ’In de strategische notitie variëren de aantallen van woningen continu, van 1.500, 3.000, 3.500, 6.000, 10.000 als ook van banen 5.000, 10.000 dit schept erg veel onduidelijkheid.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.