Muziekindustrie houdt stille dinsdag na dood George Floyd

Los Angeles

Na artiesten hebben ook grote platenlabels vol afschuw gereageerd op de dood van George Floyd, de 46-jarige zwarte verdachte die een week geleden in Minneapolis na hardhandig politieoptreden is overleden. Maatschappijen als Sony Music, Universal Music, Columbia Records en Warner Music Group laten weten 'Black Out Tuesday' te steunen en dus ook dinsdag een dag stil te blijven op de sociale media.

Naast het steunen van de actie om 'een dag afstand te nemen van werk' en samen te komen als gemeenschap, nemen labels ook andere maatregelen. Zo brengt Interscope Records deze week helemaal geen muziek uit. Bij Universal Music komt een speciale projectgroep om meer te doen voor "inclusiviteit en sociale gerechtigheid". Bij Apple Music gaan meerdere radioshows dinsdag niet door.

De dood van Floyd leidde tot grote protesten en talrijke onlusten en plunderingen in heel de VS. Ook verschillende sterren gingen de straat op om te protesteren.

Velen deelden hun boosheid op social media. Zo schreef Beyoncé op Instagram er kapot van te zijn en riep ze haar volgers op een petitie te ondertekenen tegen politiegeweld. "We kunnen deze pijn niet normaliseren." Ook sterren als Dr Dre, Billie Eilish, Rihanna, Oprah, Ariana Grande, Taylor Swift en Harry Styles plaatsten berichten.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.