Premium

Verhit avondje gemeentepolitiek wacht; Gaat Blaricum alleen knopen doorhakken of ook de dreef invullen? Werkgroep verbinding voelt zich niet gehoord

Vooruitlopend op de discussie over het weinig ’dreefwaardige’ aanzien van de Le Coultredreef zou er nu al een voetpad moeten komen.
© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Blaricum

Het belooft een verhit avondje gemeentepolitiek te worden, dinsdag tijdens het Rondetafelgesprek van de Blaricumse raad. Op de agenda staat slechts een punt: de verkeersmaatregelen die het college wil nemen op de ontsluitingsroute Le Coultreef, Meentzoon, Bergweg. Wat voor de een louter een discussie is over verkeerstechnische knooppunten, is voor de ander een kwestie van erop of eronder.

Dat laatste geldt voor de Werkgroep Verbinding, die al vier jaar tevergeefs aan de weg timmert met plannen om alle dorpsdelen van Blaricum fysiek en sociaal beter met elkaar te verbinden. ,,Wij voelen ons niet gehoord en zetten nu vraagtekens bij ons voortbestaan’’, zegt Edith Westra van de werkgroep. Zij vindt het onbegrijpelijk dat er beslissingen worden genomen over de inrichting van kruispunten op de route tussen het oude dorp en de Bijvanck, maar niet over wat daar tussenin zit: de Le Coultredreef.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.