Hockeyers Laren versterken zich met ’Vis uit eigen vijver’: ’Hij liep natuurlijk al langer rond op de club, dus het werd een keertje tijd’

Thomas Vis is bepaald geen onbekende aan de Eemnesserweg: hij trainde de afgelopen jaren al diverse jeugdteams van Laren.
© Foto LMHC Laren
Laren

De mannen van Laren hebben zich versterkt met Thomas Vis. De 25-jarige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelde langere tijd voor SCHC in de hoofdklasse en komt nu over HGC, dat afgelopen seizoen een voorname play-offkandidaat op het hoogste niveau was.

Vis is bepaald geen onbekende aan de Eemnesserweg. Hij coachte de afgelopen jaren diverse jeugdteams bij Laren, met als kers op de taart het landskampioenschap dat hij vorig jaar met de jongens A1 vierde. Komend seizoen neemt hij de meisjes A1 onder zijn hoede en geeft hij bovendien sleeptraining aan de jeugd. ,,Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan deze leuke groep spelers. Ik ben blij om voor deze mooie club uit te gaan komen en samen te spelen met een hoop bekende gezichten.”

Nanco Jansonius, coach van Laren, is in zijn nopjes met de komst van Vis. ,,Hij is een goede speler en brengt de nodige hoofdklasse-ervaring met zich mee. Daarnaast beschikt hij over een goede corner en hoge bal.’’ Met een knipoog: ,,Hij liep natuurlijk al langer rond op de club, dus het werd een keertje tijd.”

Naast Vis worden er ook vijf talenten uit de A1 overgeheveld naar de selectie. Sebastiaan Bos, Luke Friederich, Bart de Nie, Teun van Uunen en Thijmen Zwierstra maken deze zomer de overstap naar de hoofdmacht. ,,We zijn heel blij dat er zoveel jeugd kan doorstromen naar heren 1’’, aldus Jasper Vredegoor, lid van de commissie Tophockey. ,,Het is mooi om te zien dat het team volgend jaar bestaat uit jongens die elkaar al goed kennen en vrijwel allemaal een Laren-verleden hebben. We zijn nog op zoek naar een à twee versterkingen voorin. Onze selectie heeft nu een gemiddelde leeftijd van twintig jaar. Dat zouden we graag nog iets opschroeven.”

Tevens blijft het complete begeleidingsteam intact. Nadat Jansonius in februari al voor twee jaar bijtekende, is ook assistent Maarten Jansen langer vastgelegd. Manager Jacqueline Mol, inspanningsfysioloog Marit Pronker en fysiotherapeut Maaike Olivier blijven eveneens aan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal