GroenLinks Huizen wil van college weten hoe zwembad Sijsjesberg alsnog open kan: ’Bewegen in deze coronatijd is heel belangrijk’

Huizen

Raadslid Marian van den Berge van GroenLinks wil van het Huizer college weten hoe zwembad Sijsjesberg alsnog open kan. Begin deze week besloten b en w dat het bad dit jaar dicht blijft vanwege corona, maar volgens het raadslid is het juist vanwege de maatregelen dat Sijsjesberg open moet.

Van den Berge laat aan het college weten dat haar fractie ’met verbazing heeft kennisgenomen’ van het besluit om Sijsjesberg dit hele seizoen gesloten te houden. GroenLinks snapt dat het vrijzwemmen niet door kan gaan, omdat de anderhalvemetermaatregel dan lastig te handhaven is, maar ziet wel kansen voor banenzwemmen en trainingen van verenigingen. ’Met het openstellen in tijdblokken, het van te voren aanmelden, het aangeven van duidelijke looproutes en het niet gebruiken van douches en een gereguleerd gebruik van kleedruimten, is het zeer goed mogelijk het zwembad beperkt open te stellen met inachtneming van de RIVM-richtlijnen’, zo meent Van den Berge.

Lees ook: Zwembad Sijsjesberg in Huizen blijft het hele zwemseizoen dicht

GroenLinks vindt het belangrijk dat Huizers kunnen zwemmen. ’Bewegen in deze coronatijd is zo belangrijk voor de gezondheid’, stelt het raadslid. Volgens haar is dat voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn lastig tijdens de coronacrisis, omdat sportscholen tot 1 september dicht zijn en buiten sporten voor deze doelgroep vaak geen optie is.

Inkomsten

Daarom heeft de partij nu vragen gesteld over het besluit. Zo wil GroenLinks onder meer weten of het zo is dat het financiële argument doorslaggevend is geweest, aangezien de afgelopen jaren meer inkomsten binnenkwamen dan begroot. Ook wil het raadslid weten hoe het kan dat zwembad De Meent wel open kan, terwijl daar minder ruimte is om eventuele maatregelen door te voeren. Ook wil Van den Berge van het college weten wat er moet gebeuren om Sijsjesberg alsnog open te stellen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.