Baarn kan zwerfafval in de winkelstraat niet meer aanzien; prullenbakken per direct vaker geleegd en misschien komen er ook wel meer bij

Afgelopen zondagochtend in de Laanstraat, een onbekende had de capaciteit van de pullenbak zelf maar vergroot met een extra vuilniszak.
© foto caspar huurdeman
Baarn

De gemeente Baarn komt per direct met maatregelen om het de laatste tijd nogal opspelende probleem van zwerfvuil in het centrum aan te pakken.

Al weken is duidelijk dat de openbare prullenbakken in de winkelstraten van Baarn sneller vol raken dan vroeger. Met name aan het einde van het weekeinde puilen de bakken uit, waardoor afval ook naast de bakken belandt en zwerfafval wordt. De gemeente heeft daarom besloten die per direct vaker te legen. Ondertussen wordt onderzocht of het verstandig is om extra prullenbakken te plaatsen, die ook goed in het vernieuwde straatbeeld passen.

De gemeente ziet ook dat het bijplaatsen van met name papier en karton bij de containers op het Laanplein niet uit te roeien is. De capaciteit voor papier en karton wordt daarom uitgebreid bij deze containers. Een andere ’hotspot’ is bij de Sonneveltflats waar vaak afval wordt gedumpt bij de tijdelijke bovengrondse containers. Deze containers worden op termijn vervangen door nieuwe ondergrondse containers en ondertussen houdt de gemeentelijke handhaving extra toezicht.

Lees ook:

Iedereen baalt van de afvaldumpingen bij de Sonneveltflats, het wachten is op ondergrondse containers; ’De volgende dag is het net alsof we niks hebben opgeruimd’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.