Premium

Onderzoek naar tbs voor Hilversummer die een raam ingooide en brand stichtte bij een woning aan de Sperwerstraat

Onderzoek naar tbs voor Hilversummer die een raam ingooide en brand stichtte bij een woning aan de Sperwerstraat
Hilversum

De behandeling van de strafzaak tegen de 52-jarige Hilversummer die op 18 november vorig jaar de voorgevel van een woning aan de Sperwerstraat in Hilversum in brand stak, is weer verplaatst. De verdachte moet 11 september opnieuw voorkomen. Dit maakte de rechtbank Lelystad vrijdagochtend bekend.

De man wordt er onder meer van verdacht in de vroege ochtend van maandag 18 november de gevel van de woning aan de Sperwerstraat met een brandbare vloeistof te hebben overgoten. Vervolgens stak hij dat in brand. De brandweer die kort na middernacht een melding kreeg, was nog op tijd om het vuur te blussen.

De strafzaak tegen de Hilversummer, die vrijdag inhoudelijk behandeld zou worden, werd opnieuw aangehouden omdat deskundigen de rechtbank adviseren de verdachte tbs met voorwaarden op te leggen. Om welke voorwaarden het gaat, is niet duidelijk. Daarvoor moet een maatregelenrapport worden opgemaakt door de reclassering. Ook moet de reclassering onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de verdachte te schorsen uit zijn voorlopige hechtenis.

Naast de brandstichting op maandag 18 november wordt de Hilversummer ook verdacht van vernieling en bedreiging. De dag daarvoor zou de Hilversummer een ruit van dezelfde woning hebben ingegooid en twee personen in de woning hebben bedreigd met de woorden ’ik maak je dood’ en ’fire in the hole’.

Wat de relatie tussen de verdachte is met de personen in de woning, werd tijdens de proformazitting niet duidelijk. Ook niet wat zijn beweegredenen waren de ruit te vernielen en de voorgevel van de woning in brand te steken.

De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.