Premium

Vertrek Gooiland-directeur is ’puur vanwege economische redenen’, hotel gaat nu inzetten op dakterras

Vertrek Gooiland-directeur is ’puur vanwege economische redenen’, hotel gaat nu inzetten op dakterras
Hotel Gooiland.
© foto HenkvanderGiesen.nl
Hilversum

Het vertrek van algemeen directeur Lydia Baloe bij Hotel Gooiland in Hilversum is een vanwege ’puur economische redenen’, benadrukt eigenaar Philip Lamers. Er is geen sprake van een verschil in inzicht.

„Het regende de ene na de andere annulering na iedere persconferentie van premier Rutte”, legt Lamers uit. „We moesten nu de keuze maken om af te slanken, anders ga je richting een faillissement”, aldus de eigenaar van het hotel. Hij benadrukt dat daar nu nog geen sprake van is, maar de nood is wel hoog. „Ik heb geen grote investeerder achter mij”, aldus Lamers. „Ik had haar graag willen houden, maar dat kan gewoon niet.”

Lees ook: Nieuwe directeur Gooiland vertrekt alweer

Hij geeft hoog op over de per 1 juni vertrekkende Baloe. „Op 1 januari deden we nog handjeklap op het beste jaar ooit, dat eraan zat te komen. Lydia moest de organisatie naar een hoger level tillen. En het is bizar hoe ze dat heeft gedaan in één jaar tijd”. De coronacrisis zorgde echter voor een harde keuze. Afscheid nemen en proberen er iets van te maken, met alle maatregelen in acht nemend.

Pop-up dakterras

„We hebben nu alle ruimtes zo ingericht dat er live verbindingen mogelijk zijn. En we zijn nu hard bezig om een pop-up dakterras aan te leggen”, vertelt Lamers. „Het gaat Roeff heten, en het is in eerste instantie bedoeld om Hilversummers die nu niet op vakantie kunnen een plek te geven”, legt hij uit. „We hebben een tent, olijfbomen en kunstgras gesponsord gekregen, dus we maken er wat supervets van.”

Hier hoopt Lamers een slag mee te slaan in tijden van crisis. „Volgens mij zijn wij straks het enige hotel met dakterras van Hilversum.” Het wordt zo’n 800 vierkante meter groot. Met de anderhalvemetermaatregelen is er plek voor zo’n 100-200 mensen. „De bedoeling is om er later evenementen te organiseren”.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.