Veel belangstelling bij uitvaart van schaakjournalist Johan Hut in Baarn

Johan Hut is begraven op de algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan.
© foto caspar huurdeman
Baarn

De Baarnse schaakjournalist Johan Hut is woensdag begraven op de algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn. De uitvaartdienst werd vanwege de coronamaatregelen alleen bijgewoond door naaste familie, maar buiten stonden enkele honderden mensen langs de weg om Johan Hut de laatste eer te bewijzen.

De uitvaartdienst in de Paaskerk in Baarn was woensdagochtend. De dienst werd geleid door dominee Marleen Kool. Johans broers en zussen en andere naaste familieleden waren aanwezig, de rest van de kerk bleef noodgedwongen leeg. Tijdens de dienst werd gesproken en vooral ook gezongen door Johans zussen Hilda, Coby en Carla.

Alleen de naaste familie was aanwezig bij de uitvaartdienst in de Paaskerk.
© foto caspar huurdeman

Het gezelschap werd buiten op de Oude Utrechtseweg opgewacht door zeker wel zo’n honderdvijftig belangstellenden. Ook verder langs de route tussen kerk en begraafplaats stonden veel mensen. Mede-Baarnaars, maar ook mensen uit de Nederlandse schaakwereld.

Hut was binnen de schaaksport zeer gewaardeerd als schaakjournalist. Hij schreef onder meer een wekelijkse schaakrubriek in deze krant. Ook binnen Baarn was Hut bekend, onder meer vanwege zijn grote kennis van de lokale geschiedenis en vanwege zijn maandelijkse columns op RTV Baarn, waarin hij zijn licht liet schijnen op de plaatselijke actualiteit.

Johan Hut overleed afgelopen week in zijn woning. Hij is 59 jaar oud geworden.

Lees ook:

In memoriam schaker, schrijver en Baarnaar Johan Hut (1961-2020): het boekhouderspak knelde

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.