Handbaltrainer Bessel Grift naar vrouwen van HVBS

Monne Reitsma
Bunschoten-Spakenburg

Handbaltrainer Bessel Grift maakt de overstap van de mannen van Eemland naar de vrouwen van HVBS. De Amersfoorter kijkt uit naar de verbintenis met de ploeg die uitkomt in de hoofdklasse.

Grift was afgelopen seizoen werkzaam bij de mannenploeg van HV Eemland dat uitkwam in de eerste divisie. Al vroegtijdig gaf hij aan daar na het seizoen te stoppen. ,,We wilden ook duidelijkheid naar de club geven zodat ze verder konden kijken. Ik was daar samen met John van Gulik namelijk al een paar seizoenen werkzaam. Ik was eigenlijk nog niet bezig met een nieuwe club toen HVBS contact op nam. We hadden meteen een goede klik en het was snel geregeld. Het verhaal van de club dat ze in de breedte willen bouwen aan de toekomst sprak me aan. Op termijn is het wel de doelstelling om de ploeg een niveautje hoger te brengen, maar we moeten niet meteen kampioen worden.”

Video conference

Door het coronavirus gingen de besprekingen met de club over de eventuele aanstelling telefonisch en via een video conference. Grift heeft inmiddels via video verbindingen ook al met de meeste speelsters kennis gemaakt.

Afgelopen seizoen eindigde HVBS als vijfde in de hoofdklasse B. Dat Grift enkele niveau’s lager komt te werken dan afgelopen seizoen deert hem absoluut niet. ,,Het niveau maakt mij niet zo veel uit, als ik maar een uitdaging zie en die is er zeker. Bovendien wil ik ook gewoon plezier hebben in wat ik doe. Met een ploeg werken die in de eerste divisie speelt, gaat veel tijd gemoeid. Ik heb ook nog een drukke baan en een jong gezin. Hier kan ik binnen elf minuten met de auto zijn.”

Dat hij van een mannen- naar een vrouwenploeg overstapt deert Grift ook niet. ,,In het begin van mijn trainersloopbaan heb ik ook A en B-meisjes getraind. Het werken met meisjes/vrouwen is dus niet helemaal nieuw voor me.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal