Premium

Het Gooi grijpt niet in bij erehagen bij uitvaarten. Burgemeester Pieter Broertjes: ’We willen niet als politieagent tussen de nabestaanden gaan staan’

Een erhaag bij een uitvaart, zoals hier op 11 april in Berkhout moet wat burgemeester Broertjes betreft kunnen als iedereen zich wel aan de anderhalve meter afstand houdt.
© foto:ANP
Hilversum

Erehagen bij uitvaarten zijn officieel verboden in coronatijd, maar in het Gooi en de Vechtstreek grijpen gemeenten niet in als de nabestaanden zich gewoon aan de afstandsregel van anderhalve meter houden. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum en voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

,,Samenscholingen van meer dan drie mensen mogen weliswaar niet maar het voelt echt tegennatuurlijk om erehagen te gaan verbieden. Dit is echt grijs gebied. We ontmoedigen het wel en doen een beroep op het gezonde verstand van mensen, maar willen niet als een politieagent tussen de nabestaanden gaan staan”, zegt Broertjes. In het wekelijkse overleg met zijn collega’s in de regio kwamen de erehagen bij uitvaarten woensdag aan de orde.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.