Verdachte (32) aangehouden na vondst dode man in woning bij oude haven in Spakenburg; nog onduidelijk of het om moord gaat

Recherche-onderzoek aan de Hoekstraat.© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Spakenburg

De politie heeft een 32-jarige man aangehouden in verband met de dood van een Poolse arbeidsmigrant. Het slachtoffer werd afgelopen nacht na een melding aangetroffen in een woning aan de Hoekstraat nabij de haven van Spakenburg.

Volgens buren ging er een stevige ruzie vooraf aan de vondst van de dode man. In de woning aan de Hoekstraat wonen volgens buurtbewoners acht Poolse arbeidsmigranten. Het slachtoffer zou een bewoner van de woning zijn.

De politie is de hele woensdag druk geweest met onderzoek in de woning. Ook werd een buurtonderzoek gehouden. De straat is enige tijd afgesloten geweest in verband met het onderzoek.

De politie wil nog weinig kwijt over de zaak. Er wordt slechts bevestigd dat ’s nachts een dode man is gevonden en dat er verdachte omstandigheden zijn. Aan het eind van de middag werd bekend gemaakt dat een 32-jarige man is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

De schouw op het lichaam van het slachtoffer wordt donderdag gedaan. Pas dan wordt eventueel meer duidelijk over de exacte doodsoorzaak en of er wellicht sprake is van moord. De verdachte wordt al wel vandaag verhoord.

In Bunschoten-Spakenburg wonen en werken relatief veel Polen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.